Blog EVELIEN
Evelien over haar Estivant-ervaringen

Al 10 jaar mee op vakantie

Vorige week deelden we een interview met Estivant-ouder Sietse. We riepen daarin ook andere papa’s en mama’s op om hun vakantie-ervaringen te delen. En daar was Evelien! Samen met haar kinderen (nu 16 en 17) ging zij in totaal 12 weken met ons op vakantie, verspreid over 10 jaar. Hieronder vertelt ze meer over hoe dat was:

1. Waar ging jullie allereerste Estivant-vakantie naartoe?
“Onze eerste Estivant-vakantie was in 2012. Ik was in 2010 gescheiden en voor het eerst met twee heel jonge kinderen op vakantie geweest. Dat was op een minicamping in Frankrijk. We zaten tussen allemaal gezinnetjes. Dat nooit meer, dacht ik. In 2012 ontdekte ik Estivant Vakanties. We gingen 2 weken lang naar Wilsumerberge (Duitsland). Mijn kinderen waren toen 5 en net 4.”
Blog EVELIEN

2. Hoe was het voor jou om voor het eerst te boeken?
“Doodeng! Maar tegelijkertijd dacht ik: wat kan er gebeuren? Als het echt heel vreselijk is, ben ik zo weer thuis. En als de groep niet leuk is, trek ik wel mijn eigen plan. Dan hebben we vast alsnog een leuke vakantie.”

3. Waarom koos je voor een eenoudervakantie? Zijn jouw verwachtingen uitgekomen?
“Mijn eerste vakantie zonder partner zaten we dus in Frankrijk, tussen allemaal gezinnen. Hartstikke gezellig, hoor. Maar, ik hoorde nergens echt bij. Dat voelde toch wel een beetje eenzaam. Bij een eenoudervakantie zou ik tenminste samen zijn met andere ouders die in hetzelfde schuitje zitten. En die dus ook in de avond alleen voor hun tent zitten. Daar zou ik vast meer aanspraak hebben dan op een reguliere camping. Dat kwam meer dan uit. Als de kinderen eenmaal sliepen, zat ik gezellig met de andere ouders te kletsen. En wanneer de kinderen overdag meededen aan het Estifun-programma, had ik het leuk met de andere ouders.”

4. Welke bestemming(en) blijven jullie het meeste bij?
“Poeh, dat is een lastige. We zijn dus in totaal 12 weken met Estivant Vakanties mee geweest. Dat waren 9 verschillende bestemmingen:

2022 Bled
2021 Presle
2020 Lacanau
2019 Eifel
2018 Sauerland
2016 Lido di Jesolo
2015 Gibanel
2014 Creuse
2013 Creuse 2 weken
2012 Wilsumerberge 2 weken

De meest memorabele groep was die van de tweede week Creuse in 2013. Na de gezellige eerste week vond ik het even lastig schakelen naar een nieuwe groep. Die kwam op zaterdag binnendruppelen. Zondagochtend was de traditionele kennismaking voor kinderen en ouders. Dat werd al snel gezellig en tijdens de lunch spraken we al af om zelf in de middag met zijn allen naar Lac de Vassivière te gaan. Dit was in plaats van de wandeling door het dorp die het team van Estivant Vakanties organiseerde. Zij keken even vreemd op toen er rond 14 uur opeens een colonne van 10 auto’s het terrein afreed met alle gasten van die week… Die middag legden we de basis voor een fantastische week voor zowel onze kinderen als onszelf. Tot op heden vormt de helft van deze groep ouders nog steeds een hechte vriendengroep!”
Blog EVELIEN

5. Hebben je kinderen veel vriend(innen)jes gemaakt? Ging dit snel?
“Zoon Kaspar en dochter Alex maakten eigenlijk elke keer meteen bij aankomst al contact met andere kinderen. Vanaf de introductiespellen op zondagochtend vormden zich meteen hele groepen EstiFunners of EstiVentures die de hele week heel close met elkaar waren. De meeste jaren ging het afscheid dan ook met enige emotie en een dikke zucht gepaard: ‘Volgend jaar weer, hè mam?’”

6. Hoe besteedde jij jouw 'vrije tijd' als je kinderen op pad waren met EstiFun en EstiVenture?
“Ah, mijn vrije tijd! Zo heerlijk! Al vanaf de eerste week, toen mijn kinderen nog heel klein waren, was het zó geweldig om gewoon even rustig zelf boodschappen te kunnen doen! Kinderen bij het team of lekker aan het spelen met andere kinderen. Waarvan de ouder dan zei: ‘ga jij maar op pad, ik let wel op!’ Dat is zeker een van de grootste pré’s van Estivant! Een topteam dat je echt ontzorgt . En in veel gevallen ook buiten het programma om met de kinderen een spelletje doet of ze bezighoudt. Dus ik kon uitgebreid rondsnuffelen in de supermarkt of op een marktje in de buurt, een boek lezen of een dutje doen. En dan was er nog de oppasdag! Je kinderen zijn het grootste deel van de dag onder de pannen en ik kon ofwel met andere ouders iets ondernemen of gewoon lekker mijn eigen plan trekken.”

7. Hadden jullie een favoriet moment of onderdeel in de week?
“Een favoriet onderdeel hadden we nooit echt, maar het samen eten met alle ouders, kinderen en het team was altijd leuk. Zeker de BBQ op de laatste avond! De kinderen vonden het pannenkoekenfeest (EstiFun) en pizza party (EstiVenture) altijd top. En op locaties waar de kinderen mee konden op bivak, stonden zij vooraan.”

8. Welke activiteiten sprongen er voor jullie uit?
“De outdooractiviteiten in Presle en Bled waren het meest favoriet bij mijn kinderen. Superleuke en soms een beetje spannende activiteiten, zoals canyoning en raften. Maar ook de avond-droppings die ze op sommige plekken deden met het team vonden ze geweldig. Ik genoot iedere keer natuurlijk enorm van het uit eten gaan met de andere ouders. De kinderen vermaakten zich intussen tijdens het pannenkoekenfeest of de pizza party!”

9. Waar hebben jullie het hardst om moeten lachen?
“We hebben zo vaak hard gelachten tijdens onze Estivant-vakanties! Of het nu was om hoe grappig het team deed tijdens het voorstelrondje. Of bij de karaokeavond in Lacanau. Of met die superleuke groep ouders in Creuse. Daarmee zaten we elke avond bij het kampvuur met lekkere hapjes en drankjes. Ook op andere bestemmingen was het aan het eind van de dag lekker borrelen met andere ouders. En hilarische spelletjes (ezelen) doen!”
Blog EVELIEN

10. Wat vinden jij en jouw kinderen het leukst of fijnst aan onze vakanties?
“Kaspar en Alex bleken in de loop van de jaren beiden autisme te hebben. Mede daardoor vinden zij het fijn om aan het begin van de week een goed beeld te hebben van het programma. Wij vonden het alle drie heerlijk om te kamperen in een grote bungalowtent met goede voorzieningen. De gezelligheid van een grote groep ouders en kinderen om ons heen, zonder dat je iets moet. Voor de kinderen de hele week vriendjes en vriendinnetjes die niet na een paar dagen al vertrekken. En voor mij als ouder: rust, gezelligheid, niets moeten. Mijn eigen plan trekken óf me juist overgeven aan het programma en even niets hoeven regelen. Heerlijk!”

11. Wat zou je tegen andere ouders willen zeggen die nog twijfelen om te boeken?
“Niet twijfelen, gewoon doen! Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Dat je een groep treft die je niet leuk vindt? Dat je kinderen geen vriendjes of vriendinnetjes vinden? Minimale kans. En in alle gevallen ga je sowieso een leuke tijd hebben! Je hebt niets te verliezen.”

Twijfel je zelf nog om net als Evelien met ons op vakantie te gaan? Bel of app met onze vakantiespecialisten! Zij zitten klaar om al je vragen te beantwoorden. Ook geven ze graag advies over welke bestemmingen bij de leeftijd van jouw kind(eren) passen.


En, ben je zelf een ervaren Estivant-ouder en wil je jouw verhaal delen? Dan willen we heel graag van jou horen! Stuur een mailtje naar marketing@estivant.nl. Wij nemen contact met je op.
Zomer 

De 5 beste campings voor de zomer!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER!Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
Zomer 

Het coronavirus: wat betekent dat voor jouw vakantie?

Goed nieuws! Het is vanaf 10 juni weer mogelijk om naar Italië, Oostenrijk en Duitsland te reizen! Er zijn nog landen met een oranje reisadvies, maar met de komst van het EU covid-reiscertificaat en het toenemende aantal vaccinaties verwachten wij dat daar snel verandering in komt. Hoe je vakantie eruitziet in deze tijd? Dat verschilt per bestemming, we zijn namelijk afhankelijk van de landelijke en lokale richtlijnen van het vakantieland. Maar dit kunnen we nu al met zekerheid zeggen over alle bestemmingen:
✔ Het is veilig. We organiseren alleen vakanties als het reisadvies in het land code groen of geel heeft. ✔ Onze tenten staan gezellig bij elkaar. Er is voldoende afstand tussen jouw tent en de buren: minimaal 1,5 meter! ✔ Er staat een team op bestemming voor je klaar, juist nu. ✔ We zorgen voor een
EstiFun & EstiVenture programma. Hierin houden we rekening met de maatregelen. ✔ Het sanitair op de camping is open. Soms wel in aangepaste vorm en met de nodige veiligheidsmaatregelen. De actuele informatie vind je binnenkort op deze pagina. ✔ Je kan altijd een duik nemen. Het kan zijn dat voor het zwembad regels gelden. De laatste updates vind je binnenkort hier. Is het zwembad dicht? Dan is er altijd een alternatief in de buurt, zoals de zee of een zwemmeer. De gezondheid van onze (jonge) Gasten staat voorop bij alle beslissingen die wij nemen. We houden constant de website van het  RIVM in de gaten en we volgen nauwlettend het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw vakantie en het coronavirus.
Geplaatst op 26 februari 2020
Zomer 

5 workouts voor het hele gezin

Nu jullie zomervakantie met zevenmijlslaarzen dichterbij komt, is het tijd om dat thuiswerklijf van jou eens flink onder handen te nemen! Want fit zijn, dat voel je aan je lijf en in je hoofd! Doe elke dag één van deze 5 workouts en je voelt je telkens een stukje fitter. En die workouts zijn ook nog eens super om samen met de kinderen te doen. Dus voel je je samen fit! Summerbody: here we come!
Geplaatst op 10 juni 2020
Zomer 

Een diepe buiging!

Bij Estivant sta ik (Guido) bekend als de grote opportunist. “Waar een wil is, is een weg” en “nee heb je, ja kun je krijgen” zijn uitspraken die ik als kind al met de paplepel door mijn moeder ingegoten kreeg. Mijn moeder leeft helaas al lang niet meer, maar ik denk vaak aan haar. Hoe ze als gescheiden moeder werkelijk alles uit de kast trok om ons een goed leven te kunnen geven. Ze werkte de klok rond in een dubbele baan om rond te kunnen komen. We hadden het niet breed, maar we hadden altijd goed te eten en liepen er verzorgd bij. We praten over de jaren ‘70 en '80, een tijd waarin je als kind met gescheiden ouders nog een uitzondering was. Waarom vertel ik dit? Omdat ik mijzelf met grote regelmaat afvraag hoe al die alleenstaande ouders zich redden in deze tijd. Hoe redden jullie je? Hoe weten jullie elke dag toch weer alle ballen in de lucht te houden waardoor er ’s avonds toch weer blije kinderen in hun bed liggen. Als vader van een opstandige driejarige, met een 6 maanden oud zusje en als bonusvader van een slimme negenjarige is het soms echt pittig. En dan heb ik de luxe dat ik alles als ouder niet alleen hoef te doen. Veel eenoudergezinnen hebben die luxe niet. Je bent vader, moeder, schooljuf of meester en speelkameraadje tegelijkertijd en dan moet je daarnaast ook nog eens zorgen dat er brood op de plank komt. Dat weet ik nog wel van mijn eigen moeder vroeger. Een hele(!) diepe buiging voor hoe jullie dat nu doen! Na een jaar waarin er zóveel van je wordt gevraagd, heb jij wel wat tijd voor jezelf verdiend. Daarom helpen we je deze zomer graag weer een handje (of twee), zodat ook jij lekker aan vakantie toekomt! We hopen zo iets terug te kunnen doen. Al is het maar een klein gebaar. Ik vind het echt heel knap hoe jullie je gered hebben de afgelopen maanden. Dus nogmaals hierbij een hele diepe buiging! Hou vol! Guido (Oprichter Estivant Vakanties)
Geplaatst op 08 februari 2021
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m vr van 10.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m vr van 10.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m vr van 10.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail